Bestyrelse

Beboerdemokrati

Beboerdemokrati

Hvad er beboerdemokrati.

Beboerdemokratiet i almene boliger er et helt specielt dansk fænomen, og er unikt i hele verden. Beboerdemokratiet betyder, at man som beboer har stor medbestemmelsesret i sin bolig og i sin boligforening.

Hvem ejer så boligerne.

Da en boligforening er et non-profit foretagende, der ikke skal, eller iflg. lovgivningen må skabe overskud, skal udgifterne svare nøjagtigt til indtægterne. Dette vil sige, at hver en krone der bruges på udgifter, uanset hvilke udgift dette måtte dreje sig om, skal betales af indtægterne, der stort set kun kan kommet ét sted fra, nemlig HUSLEJEN!

Hvem ejer så boligerne – ja det gør på sin vis, de beboere, der til hver en tid bebor lejlighederne, da det er dem der betaler hver eneste krone, der bruges i boligforeningen. Boligerne er ejet af boligforeningen – det er beboerne.

Derfor er det meget vigtigt, at man som beboer i en boligforening, betragter den bolig og det sted man bor, som sit eget hus, med græsplæner, blomsterbede og legepladser og alt hvad der hører til – vi ejer det sammen,  det er ikke et firma eller en boligbaron, der stjæler overskudet. Vi skal alle være med til at betale når der bruges penge, det være sig til græsslåning, lønninger, maling, vandhaner eller oprydning efter de beboere, der ikke forstår at bo i et fællesskab, og bare lader stå til, så lad os nu tage et fælles ejerskab om Hjortegården og fællesskabet.

Du kan også se denne lille video: